Szerző Téma: Sűtés-Fözés  (Megtekintve 18 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *
  • Hozzászólások: 129
Sűtés-Fözés
« Dátum: szeptember 02, 2018, 09:15:49 am »

Nem elérhető Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *
  • Hozzászólások: 129
Re:Sűtés-Fözés
« Válasz #1 Dátum: szeptember 02, 2018, 09:44:09 am »
Ircsi fekete erdő tortája újragondolva.

Ízeiben,vanillai, csokoládé, meggy.
Szülinapra, ünnepre, családi eseményekre inycsiklandózó sütemény.
Elkészítése kicsit hosszadalmas, költségesebb, de megéri elkészíteni. Már aznap fogyasztható, de másnapra az ízek jóbban összeérnek.
Az alkohol ereje a sűtés közben elfő,igy nyugodtan gyerekek is fogyaszthatják.
26x36cm tepsiben lett sűtve. 8cm magas lett. Hatalmas adag.Természetesen megfelezve az adagokat kisebbet is készíthetűnk.
Hozzávalók:
Fehér piskótához:7db tójás,7e.k.pórcukor,7e.k. rétes liszt,7e.k. kelttészta liszt, 1cs.sűtőpor,késhegynyi szodarbikabóna, 1e.k. szeszesital,4e.k.étolaj,pici citrom és naranycs reszelt héllya.
Barna piskóta:
7db tójás,7e.k.pórcukor,6e.k. rétes liszt,6e.k. kelttészta liszt, 2e.k. kakaórór,1cs.sűtőpor,késhegynyi szodarbikabóna, 1e.k. szeszesital,4e.k.étolaj,pici citrom és naranycs reszelt héllya.
Vanilliás krém:
2.cs. főzős,vanillia pugingpór,7dl tej, 6e.k.cukor ,2 cs vanilliás cukor,
csapott e.k. liszt,pici reszelt narancs,citrom héllya, 5dg. margarin,
Csokis krém:
2.cs. főzős,csokis pugingpór,7dl tej, 7e.k.cukor ,2 cs vanilliás cukor,
csapott e.k. liszt,pici reszelt narancs,citrom héllya, 5dg. margarin,1 e.k. forrócsokipor.
3.ek. kakaópór,mokkás kanál neszkávépor,5dk csokoládé,1e.k. szeszesítal.
Meggyzselé:
1 1/2 cs.főzős vanilliás puding pór,4.5dl meggylé, 0.5dl vörösbór, 1e.k. szeszes ítal.
Elkészítés:A hozzávalókból megsütjük mindkét piskótát,kihűtjűk és vízezett késsel kettévágjuk.
Megfőzzük a vanilliás és csokis krémeket,majd kihűtjük.
Botmixerrel símára keverjük.
Habbverővel 2.dl. hulllalát, vagy cukrászhabot nagyon keményre felverük.
Megfelezzük, és ovatosan, kőrkőrös mozdulatokkal a krémekbe keverjük.
Most elkészítjük a meggyzselét.Forróra melegítjük a meggylét, a bórt és a szeszesítalt. A pudigpórt előszőr kisebb meggyiségell simára keverjük majd a többi lével pár percig folyamatosan kevergetve megfőzzük. Forron egy fehér és egy barna lap közé simítjuk, teszünk bele meggyszemeket és hagyjuk kihűni.
Ősszeállítás:
A krémekből félre teszük a díszítésre.
Alulra barna lap rá a vanillia krém, majd ovatosan rá a meggyzselés, és a csoki krém, fehér lap.
A tetejére vanillia krémet kentem, majd ráreszeltem étcsokit.
Habzsák vagy egyébb díszítő formával tetszész szerint díszíthetjük.
Cukorba forgatott meggyet is tehetük rá.
A maradék krémmel bevonjuk az oldalát.
Jó sűtést és jó étvágyat kíván Ircsi  !

Nem elérhető Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *
  • Hozzászólások: 129
Re:Sűtés-Fözés
« Válasz #2 Dátum: szeptember 02, 2018, 09:50:11 am »
Friss házi kenyér.

A dagasztást a kenyérsűtő gép, dagasztó programjában végeztem, amikor jól megkelt kézzel átgyurtam.Sűtő papirral kibélelt kerek Jénai tálban tetejét pici lisztel megszórva, fedőt rátéve, kellesztettem még 45 percig. Előmelegített sűtőben közepes lángon 26 percig sűtjük, hóálló fedővel letakarva.Ha nem sült meg eléggé pár percig fedő nélkül még süthetjük. Ha kész kivesszük a sűtőből, majd rácson kihűtjük.

Hozzávalók: 10dg Nagyititka teljeskiőrlésű liszt,vagy Csókós Panni.
10dg Nagyititka kelttészta liszt
35dg Nagyititka finom liszt
1 evőkanál só
2.5dg friss élesztő
75ml tej
280ml víz
2-3 dg margarin
csipet cukor

 


* Új posztok

topic Külföldi dicséretek
[Dícsérjük az Urat]
Admin
szeptember 16, 2018, 03:03:03 pm
topic Külfőldi dicsik Magyar felírattal
[Dícsérjük az Urat]
Admin
szeptember 16, 2018, 02:38:44 pm
topic Hazai dícsik
[Dícsérjük az Urat]
Admin
szeptember 16, 2018, 12:56:33 pm
topic Sűtés-Fözés
[Teaház]
Admin
szeptember 02, 2018, 09:50:11 am
topic Keresztény filmek
[Teaház]
Admin
szeptember 02, 2018, 08:37:46 am